Tretizen 20

kr80.40

Compare
SKU: 663 Category: Tags: ,

Description

TRETIZEN-20

Tretizen-20 inneholder den aktive ingrediensen isotretinoin. Isotretinoin er et retinoid også kjent som 13-cis-retinsyre. Systemiske retinoider som inneholder isotretinoin har forbedret livskvaliteten for mange mennesker, inkludert forhindret arrdannelse. Isotretinoinbehandling gir fullstendig remisjon av sykdommen for nesten alle personer med akne, og etter endt behandlingsforløp kan remisjon vare opptil flere måneder eller til og med år.

 

Effekter

Isotretinoin har evnen til å behandle følgende hudsykdommer:

 • Alvorlige former for akne (nodulær, konglobat, fulminant)
 • Former for akne med risiko for arrdannelse
 • Akne som ikke reagerer på aktuelle medisiner og orale antibiotika.

Legemidler med isotretinoin er også svært effektive for behandling av gram-negativ follikulitt og pyodermi i ansiktet. Gram-negativ follikulitt er en komplikasjon som svært ofte utvikler seg hos pasienter med akne etter bruk av lokale og systemiske antibakterielle legemidler.

 

Virkningsmekanismen

Mekanismen for isotretinoinvirkning er ikke godt forstått, men det er kjent at det sterkt undertrykker aktiviteten til talgkjertlene. Det undertrykker både aktiviteten til sebocyttene (dette er celler i sammensetningen av talgkjertlene, som skiller ut fettsekreter), og deres spredning, dvs. reproduksjon. Følgelig, som et resultat av bruken av isotretinoin, reduseres både sekresjonen av talg (utskillelsen av talgkjertlene), og talgkjertlene reduseres i størrelse.

I tillegg bidrar isotretinoin til en indirekte reduksjon i antall Cutibacterium acnes (P.acnes) bakterier, normaliserer prosessene med follikulær keratinisering, og har også anti-inflammatorisk virkning.

 

Instruksjoner for bruk

Tretizen-20 av Zenlabs er produsert i form av kapsler som inneholder 20mg isotretinoin. Anbefalt dosering er 1 tablett (20 mg) per dag.   

Fullstendig reduksjon av aknesymptomer kan oppnås innen 15 til 20 uker etter inntak av isotretinoin. En forbedring i tilstanden til akne kan til og med observeres innen 1-2 måneder etter seponering av stoffet.

 

Bivirkninger

Alvorlighetsgraden av bivirkningene avhenger alltid av den daglige dosen av isotretinoin. De fleste bivirkningene vil være forbundet med hud og slimhinner. De vanligste bivirkningene er:

 • Betennelse i leppene
 • Dermatitt i ansiktet
 • Tørrhet i neseslimhinnen
 • Tørr hud
 • Kløende hud
 • Økt kolesterolnivå
 • Dermatitt i hendene
 • Tørrhet i øyets konjunktiva

Ved riktig administrering bør bivirkningene være minimale. Hvis du trenger råd om Tretizen-20 eller bruken av dette produktet, kan du gjerne kontakte oss, så kan vi hjelpe deg med dette.

Additional information

Merke

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Tretizen 20”

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *